Toimintasuunnitelma

Huom!

Tässä osiossa on alekkain toimintakertomus 2017-2018 ja toimintasuunnitelma 2018-2019 sekä linkki budjettiin 2018-2019


                                    

Toimintakertomus kaudelta 2017–2018 (1.5.2017 – 30.4.2018)

 

Porvoon NMKY:n toiminta-ajatuksena on tarjota harrastusmahdollisuus kunnon ylläpitämiseen ja kehittämiseen liikunnan keinoin iästä ja taidoista riippumatta NMKY:n kolmioperiaatteen mukaisesti.

 

Yleistä

Tämä kausi oli Porvoon NMKY:n 81. vuosi.

 

Johtokunta   

Vuosikokous pidettiin 14.6.2017 WSOY:n talossa, Mannerheiminkatu 20 K-rappu, K-kerros.

Johtokuntaan valittiin: Esko Nordlund pj, Jani Krigsman vpj, Leo Rautanen sihteeri, Gina Rask  taloudenhoitaja, Heikki Häll,  Jarno Nykänen. Juhani Koskiranta

Johtokunta kokoontui seitsemän (7) kertaa.

 

Harjoituspaikat ja – ajat

 

Ma ja To klo 17.30-19.30     Amisto                                Miehet                                Jani Krigsman

Ti     klo  16.30-18.30          Peipon koulu                      Seniorit                               Juhani Koskiranta

Pe   klo  16.30-18.30           Peipon koulu                      Seniorit                               Juhani Koskiranta

Ma  klo 17.00-18.30 -20.00  Linnankosken lukio          Juniorit                               Jarno Nykänen

Pe   klo  17.00-18.30-20.00 Tolkkisten monitoimitalo  Juniorit                               Jarno Nykänen

 

Muutamia harjoituksia pidettiin senioreiden toimesta Kokonhallissa ja junioreiden osalta Myllymäen koululla.

 

Juniorilentopallotoiminta

Tällä aikavälillä toimintaamme on osallistunut yhteensä 31 junioria. Osa on käynyt vain kokeilemassa jonkun kerran ja osa aktiivisesti koko kauden ja kaikkea siltä väliltä. Kevään 2018 harjoitusringissä oli 20 junioria, joista aktiivisesti harjoituksissa kävi vähän toistakymmentä. Ikähaitari on ollut 5 vuotiaista 14 vuotiaisiin.

Kesäkuussa 2017 osallistuimme Vantaan Power Cup –turnaukseen kolmella joukkueella, F-tytöt, F-pojat ja E-pojat (yhteensä 10 pelaajaa). Nelipäiväinen turnaus sujui hienosti koko porukalta. Tapahtuma oli erittäin hyvä kokemus ja pelaajat ja pelaaminen myös kehittyivät isolla harppauksella, kun pelejä pelattiin paljon lyhyessä ajassa. Turnausta ennen pelasimme ulkona kaksi kertaa viikossa, jotta saatiin tuntumaa ulkona pelaamiseen.

Elokuussa kävimme pelaamassa biitsikentällä isompien junioreiden kanssa ja nurmikentällä pienempien junioreiden kanssa muutaman kerran ennen syksyn sisävuoroja.

Sisätreenit alkoivat syyskuun alussa. Harjoitusvuorot olivat maanantaisin Linnankosken lukiolla perjantaisin Tolkkisten monitoimitalolla. Maanantaisin aluksi F/E-juniorit klo 17-18.30 ja D/C-juniorit 18.30-20. Perjantaisin D/C-juniorit 17.-18.30 ja F/E-juniorit 18.30-20. Kauden mittaan isompien juniorien erillisestä vuorosta maanantaina luovuttiin vähäisen kävijämäärän vuoksi. Viimeinen harjoitusvuoro oli 27.4.

E-poikien joukkueemme osallistui kauden aikana E-poikien aluemestaruussarjaan. Turnauksia tuli yhteensä 8 kpl., joista yksi pelattiin Porvoossa. Pelit sujuivat hyvin, joukkue pärjäsi hyvin ja osoitti kuuluvansa aluemestaruus –tasolle tiikeri-sarjan sijaan. Vain yksi joukkue oli liian vahva vastus jota ei voitettu kertaakaan kauden aikana, kaikki muut porukat voitettiin vähintään kaksi kertaa. Syksyllä sijoitus runkosarjan jälkeen oli kolmas ja lopputurnauksessa neljäs. Keväällä pelattiin kaksinkertainen sarja jonka loppusijoitus kuudes ei anna oikeaa kuvaa joukkueen tasosta. Sijoitus putosi, kun jouduimme jättämään yhden turnauksen väliin sairasteluiden vuoksi, seurauksena meidät merkittiin hävinneeksi jokainen erä 25-0. 

Miehet

Miehissä oli kauden aikana yhteensä 17 pelaajaa ja lisäksi oli muutamia vierailevia tähtiä täydentämässä ajoittain vajaita harjoitusvuoroja. Joukkueessa on eri ikäisiä harrastajia 30-55 vuoden välillä. Harjoitukset pidettiin Amistolla maanantaisin ja torstaisin, jossa osallistujamäärät vaihtelivat 4-15 välillä kauden aikana. Harjoituksissa on iloinen meininki ja pelejä on käyty pilke silmäkulmassa tiukkoja vääntöjäkin unohtamatta.

Miehet osallistuivat Loviisan yöturnaukseen 20.4. Turnaukseen saatiin iskukykyinen 8 pelaajan joukko ja saavutuksena tuli voitto, vaikka turnauspelejä ei ole takana pariin vuoteen.

Osa pelaajista toimi Jarno Nykäsen apurina juniorivalmennuksessa. Miehiä osallistui beach turnauksen järjestelyihin Kokonniemessä.

 

Seniorilentopallo

Senioritoiminnan tarkoitus on edistää jäsenten liikunnallista ja sosiaalista toimintaa ja siten lisätä heidän omaa aktiivisuutta huolehtia omasta terveydestään, toimintakyvystään ja hyvinvoinnistaan.

Porvoon NMKY:n seniorit ovat suurimmalta osin entisiä kilpa- ja harrastepelaajia, valmentajia, tuomareita ja harrastetoimintamme vastuunkantajia.  Senioreiden kautta on suuri joukko porvoolaisia nuoria saanut kasvun eväitä elämäänsä, aivan samalla tavoin, kuin seniorit ovat saaneet aikanaan omilta ohjaajilta ja valmentajiltaan

Seniorijäseniä on 33 (75 v on 6, 70 v on 8, 65 v on 12 ja 60v on 7), joista suurin osa on aktiivisia tavalla tai toisella. Toimintamme tavoitteena on hyvin vointi ja hauskanpito ja toisistamme huolehtiminen.  Joka vuosi luovutamme lentopallopatsaan heille jotka täyttävät 60, 70 tai 75 vuotta mutta patsaan saa vain kerran, jonakin tasalukuna.

Pelaamme lentopalloa syyskuun alusta huhtikuun loppuun 2 kertaa viikossa Peipon koululla tiistaisin ja perjantaisin klo 16.30 – 18.30. Harjoituskertoja oli laskennallisesti 1070 ja se kertaa kaksi tulee siitä yhteensä 2140 tuntia tällä pelikaudella. Aktiivisin oli Heikki Häll 81 kertaa. Eli hienosti me seniorit liikuimme tänäkin kautena.

Kauden päättäjäiset pidettiin yhteisen ruokailun merkeissä Hanna-Mariassa, jossa palkittiin vuoden pelaajaksi Tor Bäckman. Paikalla oli kiitettävästi jäseniä. Kokouksessa käytiin läpi mitä oli edellisenä vuonna tapahtunut ja mitä tulee seuraavana vuonna tapahtumaan.

Kevät ja kesä pelasimme rantalentopalloa Hiekkakuopan kentällä, osallistujia oli 4-12 kerrallaan päivästä riippuen peliajat olivat tiistaisin ja torstaisin klo 16-18. Sadekaan ei paljon haitannut koska keväältä ja kesältä peruuntui vain 3-4 harjoituskertaa.

Sisätreenit alkoivat syyskuun alussa hyvällä innolla. Harjoitus vuorot olivat 16.30- 18.30 ja pelaajia oli enimmillään 19 ja vähimmillään 10. Joka kerta saimme hyvät treenit aikaan. Ennen pelejä oli hyvä lämmittely ja venyttely jonka vetivät joko Tor tai Kaj P. Sisätreenikaudella kävimme myös harjoittelemassa pari kertaa Kokonhallissa hakien sieltä turnaus osaavuutta.

Syykuun lopulla osallistuimme jälleen kerran Homenokka turnaukseen Jyväskylässä kolmeen sarjaan 60, 65 ja 70. Jokainen joukkue keräsi tililleen niin voittoja kuin tappioitakin.Maaliskuussa 2018 miehet 65 aikoivat osallistua SM turnaukseen, mutta yllättäen tuli este sillä 40% pelaajista sairastui tai loukkaantui, joten jouduimme perumaan osallistumisemme.

Maaliskuussa olimme auttamassa Porvoossa järjestetyssä Viking-cup turnauksessa. Hoidimme kentät kuntoon ja kanttiinitoiminnan ja lopuksi, turnauksen loputtua, laitoimme pelihallin perus kuntoon

Maaliskuussa kävimme Askolassa 7 miehen voimalla pelaamassa Askolalaisia pelaajia vastaan ja huhtikuussa kävimme myös 7 miehen voimalla osallistumassa Loviisan Riennon ”yölentopalloturnaukseen” tilille sieltäkin tuli niin voitto kuin tappioitakin. Huhtikuussa meille tuli pelivieraita Imatralta ja pelasimme heidän kanssaan pienimuotoisen turnauksen meidän harjoitus vuorolla.

Järjestetyt turnaukset

5.-6.8.2017 Järjestettiin Viking-cup biitsi lopputurnaus Kokonniemen kentillä. Järjestelyistä vastasi sihteerimme Gina Rask. Kentän kunnostuksessa seniorit ja miehet avustivat.

Järjestettiin Viking-cup harrastesarjojen turnaus  24.3.2018 Porvoon Urheiluhallissa.  Mukana oli 16 joukkuetta eri puolilta Suomea.

 

Tiedotus

Porvoon NMKY:llä on omat kotisivu- ja facebook-sivut. 

Senioreiden viestitoiminta pelaajille on toiminut nimenhuuto NMKY Jaska välityksellä, miesten osalta osallistujat.comin kautta ja junioripuolella tiedottaminen on hoidettu harjoituksissa suullisesti ja tarvittaessa kirjallisesti.

 

Talous

Seuralla on kokonaistalousarvio. Tulot muodostuvat jäsenmaksuista, tukirahoituksesta, turnaustuotoista, buffettituloista ja kaupungin perusavustuksesta.  

Kulut muodostuivat salivuokrista, varusteista, liittojen jäsenmaksuista sekä koulutusmenoista.


Jäsenistö

Jäsenkehitys

 

2014-2015

2015-2016

2016-2017

2017-2018

Juniorit <18

ei maksua

ei maksua

16

31

Miehet

4

14

16

17

Seniorit

20

29

32

33

Harrastelentopallo

ei ollut

ei maksua

ei ollut vuoroa

ei

Kannatusjäseniä

0

0

0

0

Kunniajäsen

0

1

1

1

Yht.

24

44

65

82

 

Jäsenmaksu kaudella 2017-2018  oli 20 € ja kannatusjäsenmaksu 50 €.   

Jäsenyydet

Suomen NMKY:n Urheiluliitto ry

Suomen Lentopalloliitto ry

ESLA = Etelä-Suomen lentopallo

Porvoon Yhdistyskeskus


Muu toiminta

3.12.2017 pidettiin yhteinen pikkujoulu yhdistyskeskuksen tiloissa, WSOY:n talossa.

Joukkueet ovat pitäneet itsenäisesti omia suunnittelu-, kehittämis-, hengennostatus-, yms palavereja.


Porvoon NMKY ry

Johtokunta

Porvoon NMKY ry      

                                                                                         

Toimintasuunnitelma 2018–2019 (1.5.2018–30.4.2019) 82. toimintavuosi

Toiminta-ajatus

Porvoon NMKY:n toiminta-ajatuksena on tarjota harrastusmahdollisuus kunnon ylläpitämiseen ja kehittämiseen liikunnan keinoin iästä ja taidoista riippumatta NMKY:n kolmioperiaatteen mukaisesti.

Junioritoiminta

Toukokuun aikana juniorit pelaavat ulkona valmistautuen Power Cup –turnaukseen, harjoituskertoja tulee 6 kpl. 15.5.-31.5. välisenä aikana.

Power Cup pelataan tänä vuonna Kuopiossa 7.-10.6.2018 Osallistumme sinne F-tyttöjen ja E-poikien joukkueella.

Power Cupin jälkeen pidämme lomaa juniorilentopallosta ainakin elokuulle asti. Elokuussa pelaamme mahdollisesti taas ulkona ennen sisävuorojen alkamista.

Ensi kaudelle on tavoitteena saada lisää pelaajia juniorijoukkueisiimme. Elokuun aikana on tarkoitus mainostaa toimintaamme mm. tekemällä jutun Uusimaahan ja laittamalla mainoksia ilmoitustauluille. Lisäksi toivon että aikuiset ja lapset pyytävät tuttujaan mukaan toimintaan.

Syyskuun alussa alkavat taas vakiovuorot sisällä kaksi kertaa viikossa (2 x 1,5 h).

Osallistumme ensi kaudella taas ESLA:n sarjatoimintaan. Tarkemmat päätökset sarjoihin osallistumisesta teemme syyskuussa. tällä hetkellä suunnitelmana on osallistua E-tyttöjen tiikerisarjaan, E-poikien aluesarjaan sekä D-poikien tiikerisarjaan. Molempiin poikien sarjoihin ei riitä erillisiä joukkueita, vaan samat pelaajat muodostavat rungon molempiin sarjoihin. Näiden kokeneempien pelaajien rinnalle saadaan toivottavasti täydennystä molempiin joukkueisiin vähän vähemmän pelanneista/uusista junioreista.

Jarno Nykänen jatkaa juniorivalmentajana ja Ville Suntio jatkaa toisena valmentajana.  

Junioripuolelle tarvitaan 1-2 valmentajaa lisää.  Käydään läpi potentiaaliset ehdokkaat ja kysytään henkilökohtaisesti ehdokkailta tulla mukaan valmentajaksi.  Uusien valmentajien etsintäryhmään nimetään

Jani Krigsman ja Jarno Nykänen.

 

Miehet

Edellinen kausi päätetään la 18.5. yhteisillä peleillä ja illanvietolla. Kesän aikana osa joukkueesta harrastaa myös beachia, mutta aktiivisia on sisäkautta vähemmän mukana. Kaudella 2018-2019 toiminnan on tarkoitus jatkua edellisvuosien tapaan. Harjoitukset järjestetään 2 kertaa viikossa ja lisäksi pyrimme kauden aikana osallistumaan pariin turnaukseen.

Miesten yhdyshenkilönä jatkaa Jani Krigsman.

 

Senioritoiminta

Seniorit pitivät edellisen kauden päätöstilaisuuden Hanna-Mariassa 08.05 2018.

Kevät ja kesä pelaamme rantalentopalloa Hiekkakuopan kentällä tiistaisin ja torstaisin klo 16-18.  Senioreiden toivotaan osallistuvan ”Viikkari beach” turnauksen järjestelyihin Kokonniemessä 2-3.6 ja 21.22.7 2018.

Syyskuun alusta aloitamme taas sisäpelivuorot Peipon koululla ja toivomme saavamme samat harjoitusvuorot kuin tänäkin vuonna.

Senioreilla on tarkoitus käydä pelaamassa Jorma Wilenin järjestämässä mini-turnauksessa Tallinnassa syyskuussa.  Jyväskylään Homenokka turnaukseen pyrimme osallistumaan neljällä eri joukkueella ( 60, 65, 70 ja 75v) syyskuun lopussa.

Osallistuminen ikäryhmän ( 60, 65, 70 ja 75v) SM-turnaukseen päättää erikseen kukin ikäryhmä ennen ko. ikäryhmän SM-turnausta.

Tavoitteenamme koko tulevallekin kaudelle on hauskuus, hyvinvointi, toistemme tukeminen ja auttaminen tarvittaessa. Järjestämme luento/keskustelu -tilaisuuden aiheena miten hoidan ”miehisyyttäni” alustajana Juhani. Tavoitteenamme on saada myös muutama uusi seniorijäsen tämän kauden aikana (2-3) varsinkin ikäluokkaan 60v.

Senioreiden yhdyshenkilönä jatkaa Juhani Koskiranta.

Harjoituspaikat ja – ajat, kausi 2018-2019 

Huom! Salivuorot päivitetään kotisivulle kun tiedetään paikat ja ajat

 

Jäsenistö

Ylläpidetään yhdistyksen jäsenrekisteriä. Vastuuhenkilöt miehet/Jani Krigsman, juniorit/Jarno Nykänen ja seniorit/Juhani Koskiranta.

Talous

Seuralla on kokonaistalousarvio.  Tulot muodostuvat jäsenmaksuista, Porvoon kaupungin perusavustuksesta, turnaustuotoista, mainos- ja seurajulkaisusta sekä buffettuloista. Kulut muodostuvat salivuokrista, turnausmaksuista, koulutusmenoista, varusteista ja liittojen jäsenmaksuista.

Tiedottaminen ja yhteydenpito

Porvoon NMKY:llä on oma kotisivu: porvoonmky.fi ja facebook-sivu: Porvoon NMKY.  Lisäksi Porvoon NMKY:lle voi lähettää postia osoitteella porvoo.nmky@gmail.com   Joukkueiden sisäiset viestit kulkevat senioreiden osalta nimenhuuto.com/NMKY Jaskan kautta ja miesten osalta myös nimenhuuto.com kautta. Nuorten tiedotus hoituu suullisesti ja/tai kirjallisesti harjoituksissa. Selvitetään voiko tiedotustoimintaa yhdistyksen sisällä yhdistää/laajentaa. Vastuuhenkilöinä on Jani Krigsman ja Heikki Häll.

 

Jäsenyydet

Suomen NMKY:n liitot (Suomen NMKY:n liitto ja Suomen NMKY:n urheiluliitto)

Suomen lentopalloliitto ry

ESLA (Etelä-Suomen lentopalloalue ry)

Porvoon Yhdistyskeskus ry

 

Muuta

Laaditaan kauden aikana Porvoon NMKY:lle 2-4 kärkihanketta, joita lähdetään viemään valmistelun jälkeen määrätietoisesti eteenpäin.

Selvitetään mahdollisuudet aloittaa uudelleen harrastelentopallotoiminta. Vastuuhenkilö on vielä auki.


Johtokunta